Juhli Kanelipullan päivää – leivo raakaruokakanelipullia pähkinätäytteellä
Moderni versio klassikosta
Kanelipullien leipomiseen liittyy yleensä tuorehiivan ja uunin lämpimän tuoksu, mutta jos etsit vegaaniseen raakaruokavalioon sopivaa vaihtoehtoa, nyt on tarjolla Raw kanelipullia. Näissä pullissa säilyy kanelin ja kardemumman klassinen maku, mutta muodossa, joka on sekä helppo että hauska valmistaa. Murskaat pähkinöitä, taateleita ja mausteita luodaksesi täytteen, joka maistuu yhtä ihanalle kuin perinteinen, mutta tarjoaa lisäksi luonnollista makeutta.
Nauti raakaruokakanelipullista uudella tavalla
Nämä pullat ovat täydellisiä sinulle, joka haluat juhlia Kanelipullan päivää ja samalla pysyä kestävien luonnon raaka-aineiden parissa. Ainesosina on muun muassa cashewpähkinöitä ja manteleita, ja täytteen makeus tulee tuoreista taateleista, mikä takaa runsaan maun. Miksi et tarjoilisi tänä vuonna jotain hieman erilaista? Raakaruokakanelipullat ovat helppoja tehdä ja täynnä ihania makuja, jotka saavat sinut haluamaan lisää – eikä sinun tarvitse edes käynnistää uunia.
Resepti – Raakaruokakanelipullat pähkinätäytteellä
Ainesosat
Pullataikina
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
8 tuoretta taatelia
1-2 rkl vettä, tai enemmän
1 rkl taatelisokeria, valinnainen
2 tl vaniljajauhetta
Ripaus suolaa
Täyte
1 dl manteleita
8 tuoretta taatelia, kivet poistettu
1-4 rkl vettä
2 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
2 tl yakonsiirappia
1 dl pistaaseja tai hasselpähkinöitä, hienonnettuna
Dekorointi
Kookoshiutaleita
Pakastekuivattuja vadelmi
Hienonnetut pistaasipähkinät
Mehiläisten siitepöly
Paperivuoat
Valmistusohjeet
Pullataikina
- Aloita jauhamalla cashewpähkinät, kaurahiutaleet ja kookoshiutaleet jauhoksi. Käytä mieluiten hieman kukkuraisia mittoja. Tässä tarvitset hyvän tehosekoittimen ja kärsivällisyyttä. Kaada jauhoseos kulhoon ja aseta sivuun.
- Poista taateleista kivet ja hienonna ne. Sekoita veteen, kunnes saat tasaisen taikinan. Voit samalla valmistaa täytteen pohjan.
- Sekoita taatelitaikina jauhoseokseen. Lisää vaniljajauhetta, suolaa ja mahdollinen makeutus. Laita taikina jääkaappiin levähtämään ennen kaulitsemista.
Täyte
- Mixa dadlarna med vatten och kryddor, enligt ovan. Mixa mandlarna separat till ett grovt mjöl och sedan blanda sedan med dadelsmeten.
- Blötlagd gärna mandlarna först eller blanchera snabbt i en kastrull med hett vatten, men då blir det inte rawfood.
Pullien valmistus
- Kauli pullataikina kahden leivinpaperin välissä, 5 mm paksu on sopiva. Laita taikina taas hetkeksi jääkaappiin.
- Levitä täytettä reilusti taikinan päälle. Voit ripotella päälle myös hienonnettuja pähkinöitä saadaksesi lisää makua ja tekstuuria.
- Rullaa taikina varovasti leivinpaperin avulla. Laita rulla jääkaappiin tai hetkeksi pakastimeen, jotta saat siitä helpommin leikattavia pullia.
- Aseta pullat paperivuokiin ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi kookoshiutaleilla, hienonnetut pistaasipähkinät, mehiläisten siitepöly tai pakastekuivatuilla vadelmilla.
Vinkkejä ja neuvoja
- Taatelien ja taikinan sekoittamisessa on hieman vaivaa, mutta kun se on tehty, kanelipullat on helppo pyöräyttää kasaan.
- Jos et noudata raakaruokavaliota täysin, voit paahtaa pähkinöitä ja kaurahiutaleita kevyesti uunissa ennen käyttöä. Se antaa lisämakua.
- Pullat säilyvät jääkaapissa, mutta voit myös pakastaa ne. Kannattaa tehdä kerralla kaksinkertainen annos.