Kardemumma on kutsuttu "mausteiden kuningattareksi" ja se on tärkeä mauste arabialaisessa ja aasialaisessa ruoanlaitossa. Sitä käytetään monissa mausteseoksissa, kuten garam masala, curry ja berbere. Maustetta käytetään myös usein kahvin ja teen maustamiseen sekä jälkiruokiin ja leivonnaisiin.
Skandinavia ja Lähi-itä ovat suurkuluttajia ja vastaavat yhdessä noin puolesta maailman kardemumman kulutuksesta. Kardemummaa viljellään pääasiassa Kaakkois-Aasiassa ja Guatemalassa, joka on suurin kardemumman viejä.
Ainesosat: Luomukardemummansiemeniä (100%), siemeniä.
Alkuperämaa: Guatemala.
Säilytys: Säilytettävä kuivassa ja viileässä.
Ravintoarvo per 100 g:
Energia: 1303kJ/ 311 kcal,
Rasva: 6,7 g, josta tyydyttynyttä rasvaa 0g
Hiilihydraatit: 68,47 g,
- josta sokereita: 0 g,
Kuitu: 28 g,
Proteiini: 10,76 g,
Suola: 0 g.