Maitohappobakteerit
Luonnolliset maitohappobakteerit
Jo antiikin ajoista lähtien olemme tunteneet maitohappobakteerien kyvyn säilöä ruokaa käymisen avulla. Elintarvikkeet kuten jogurtti, kefir, hapankaali ja kimchi ovat käytännöllisiä esimerkkejä tästä ja ovat olleet osa ihmisten ruokavaliota tuhansia vuosia. Käymistaidon ansiosta ei ainoastaan pidennetä ruoan säilyvyyttä, vaan myös luodaan ainutlaatuisia makuja ja koostumuksia, mikä parantaa ruokailukokemusta. Nykyään perinne jatkuu yhtä merkityksellisenä, ja fermentoituihin elintarvikkeisiin kohdistuu uudelleen herännyt kiinnostus osana monipuolista ruokavaliota.
Mitä ovat maitohappobakteerit?
Maitohappobakteerit ovat "kilttejä" mikro-organismeja. Sisällyttämällä maitohappobakteereja sisältäviä elintarvikkeita ruokavalioomme voimme edistää näiden organismien läsnäoloa, mikä puolestaan voi edistää tasapainoisempaa ruokavaliota.