Palkokasvit
Palkokasvit
Palkokasvit ovat erityisen arvokkaita kasvissyöjille ja vegaaneille, jotka tarvitsevat vaihtoehtoisen proteiininlähteen. Palkokasvit vaativat huomattavasti vähemmän vettä verrattuna moniin muihin viljelykasveihin. Niiden viljely on siten kestävämpää ja auttaa säilyttämään vesivaroja. Palkokasvit voivat myös parantaa maaperän laatua sitomalla typpeä maahan, mikä hyödyttää muita viljelykasveja.
Palkokasvien liottaminen lyhentää keittoaikaa
Palkokasvit ovat mukava lisä lautaselle, mutta miten valmistat ne parhaiten hyödyntääksesi niiden maut ja ravintoaineet? Ennen palkokasvien valmistusta, liota niitä yön yli runsaassa vedessä. Tämä auttaa lyhentämään keittoaikaa ja tekemään niistä helpommin sulavia. Palkokasvit voivat olla melko neutraaleja maultaan, joten mausta niitä runsaasti mausteilla ja yrteillä kuten valkosipulilla, sipulilla, juustokuminalla, korianterilla ja paprikalla antaaksesi makua ruokiisi. Tiesitkö, että keitettyjä palkokasveja voi hyvin pakastaa? Valmista suuri erä esimerkiksi papuja tai linssejä ja pakasta ne pienempiin annoksiin. Näin sinulla on aina valmiita palkokasveja tulevia aterioita tai eväiden valmistusta varten.