Ravintohiiva
Ravintohiivalla on itsestään selvä paikka vegaanisessa keittiössä
Ravintohiiva on olennainen ainesosa monissa kasvipohjaisissa resepteissä, mutta sen käyttömahdollisuudet ulottuvat kauas vegaanisen keittiön ulkopuolelle. Sen täyteläinen ja hieman pähkinäinen maku sopii erinomaisesti popcorniin, pastaan ja salaatteihin tai maukkaaksi lisäykseksi keittoihin, pataruokiin ja gratiineihin. Niille, jotka pitävät kokeilemisesta, ravintohiivaa voi sekoittaa kastikkeisiin ja salaatinkastikkeisiin tai käyttää omien mausteseosten luomiseen. Tätä maukasta ainesosaa on käytetty ruoanlaitossa jo 1900-luvulta lähtien, ja se saavutti nopeasti suosiota niiden keskuudessa, jotka etsivät vaihtoehtoisia makuja. Nykyään se on monien ruokakaappien vakiovaruste, arvostettu ainutlaatuisen makunsa ja monipuolisuutensa vuoksi. Haluatko kokeilla jotain uutta? Tee kermaista vegaanista juustokastiketta, lisää sitä kotitekoisiin kekseihin tai ripottele paahdettujen vihannesten päälle makua tuomaan.
Yllättävä lisä leivontaan ja ruoanlaittoon
Jos rakastat leivontaa, ravintohiiva voi olla yllättävä mutta loistava ainesosa. Kokeile sekoittaa sitä leipätaikinaan syvemmän maun saamiseksi tai käyttää piirakkapohjassa tuomaan täyteläisyyttä. Se voi myös vahvistaa makuja kotitekoisissa näkkileivissä ja siemenkekseissä. Mikset myös kokeilisi sekoittaa sitä pähkinöihin ja mausteisiin luodaksesi maukkaan ripotteen, joka sopii kaikkeen uunijuureksista paistettuihin perunoihin? Ainutlaatuisen makunsa ja monikäyttöisyytensä ansiosta ravintohiiva yllättää aina. Tutki mahdollisuuksia ja anna luovuutesi virrata keittiössä!