Kaikki blogikirjoitukset

Kohota joulutunnelmaa pikkuaattona Panfortella

Kohota joulutunnelmaa pikkuaattona Panfortella

Ennen kuin istuudut rätisevän takkatulen ääreen, paketoit viimeiset joululahjat ja nautit joulun tunnelmasta pikkuaattona, haluamme kertoa sinulle Panfortesta. Tämä italialainen joulukakku on todellinen herkku – makurikas nautinto täynnä kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja suklaata. Anna tämän herkullisen perinteen löytää tiensä joulupöytääsi – ja jos haluat siihen pientä twistiä, yhdistämme kardemumman ja appelsiinin maut.

Panforten historia – makumatka sukupolvien halki

Ymmärtääksemme Panforten, meidän on matkattava ajassa taaksepäin. Tämä italialainen mestariteos on alun perin kotoisin Sienan kaupungista Toscanan alueelta. Historiallisesti Panforte oli pähkinöiden, kuivattujen hedelmien ja mausteiden aarre, jota tarjottiin jumalille erityisissä tilaisuuksissa.

Panforte liittyy vahvasti joulun perinteisiin, kun perheet kokoontuvat valmistautumaan suureen juhlaan. Sen aromikas tuoksu ja makurikas koostumus tekevät siitä joulupöydän ehdottoman herkun.

Tämän vuoden Panforte – kardemumman ja appelsiinin makuelämys

Yksikään joulupöytä ei ole täydellinen ilman makeisia, jotka sulavat suussa ja tuovat ripauksen luksusta tähän säihkyvään juhlaan. Perinteisesti Panforte maustetaan joulun tutuilla mausteilla, mutta me menemme askeleen pidemmälle yhdistämällä kardemumman viettelevän tuoksun raikkaaseen appelsiinin sitrussävyyn.

Tuloksena on ihanan tahmea kakku, lähes kuin toffee, jonka maut kuljettavat sinut lumiseen, italialaiseen maisemaan. Mikset lisäisi joulutunnelmaa tänä vuonna leipomalla itse Panforten juuri pikkuaattona?

Resepti – Panforte

Ainekset

125 g manteleita
125 g hasselpähkinöitä
1 dl teff-jauhoja
150 g kuivattuja viikunoita, karkeasti pilkottuna
1 appelsiinin kuori (zest)
½ tl jauhettuja kardemumman siemeniä
1 hyppysellinen Himalajan suolaa
¾ dl agavesiirappia
1 dl taatelisokeria tai kookossokeria
100 g tummaa suklaata
1 rkl kaakaojauhetta

Ohjeet

  1. Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja poista irtonainen kuori.
  2. Pilko viikunat ja sekoita ne pähkinöiden, teff-jauhojen, appelsiinin kuoren, kardemumman ja suolan kanssa.
  3. Kuumenna siirappi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri sulaa.
  4. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes se sulaa.
  5. Kaada suklaaseos kuiviin aineisiin ja sekoita hyvin.
  6. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
  7. Tasoita pinta kosteilla käsillä.
  8. Paista 175 asteessa 18 minuuttia.
  9. Anna jäähtyä ja poista leivinpaperi.
  10. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta, leikkaa viipaleiksi ja nauti italialaisista mauista jouluna.

Vie itsesi ja läheisesi makumatkalle Italiaan pikkuaattona tällä ihanalla Panforte-reseptillä. Tuokoon se joulupöytääsi aidon italialaisen perinteen tuoksut ja maut juuri jouluaaton aattona!

Löydä Panforten ainekset!

Manteli Premium RAW 1kg
30%
Lyhyt päivämäärä
€19 €27.14
OSTA
Premium-luomupähkinät, raaka, hasselpähkinät 1kg
30%
Lyhyt päivämäärä
€29.18 €41.68
OSTA
Luomu Viikunat 500g
30%
Lyhyt päivämäärä
Rawfoodshop
€11.40 €16.29
OSTA
Agave Siirappi Vaalea LUOMU 500ml
30%
Lyhyt päivämäärä
€9.43 €13.47
OSTA
Agavesiirappi Tumma LUOMU 500ml
30%
Lyhyt päivämäärä
€9.36 €13.38
OSTA
Taatelisokeri LUOMU 500g
30%
Lyhyt päivämäärä
€8.14 €11.63
OSTA
Kookossokeri LUOMU 500g
30%
Lyhyt päivämäärä
€8.28 €11.83
OSTA
Perulaiset suklaanapit 70% LUOMU 100g
30%
Lyhyt päivämäärä
€6.92 €9.89
OSTA
Kaakaojauhe 21% LUOMU 500g
30%
Lyhyt päivämäärä
€15.88 €22.68
OSTA
Teff-jauho Vaalea LUOMU 500g
30%
Lyhyt päivämäärä
€6.11 €8.72
Teffjauho Tumma LUOMU 500g
30%
Lyhyt päivämäärä
€6.11 €8.72
Kardemummansiemenet LUOMU 50g
30%
Lyhyt päivämäärä
€9.77 €13.96
Himalajan suola hienoksi jauhettu 1kg
30%
Lyhyt päivämäärä
€6.65 €9.50
Kirjaudu sisään
Ymmärsitkö oikein?