Wakame on syötävä ruskealevä. Sillä on melko mieto maku ja sitä käytetään pääasiassa itäaasialaisessa ruoanlaitossa. Japanilaisessa keittiössä wakamea käytetään muun muassa misokeitossa ja salaateissa. Koreassa sitä kutsutaan miyeokiksi ja Kiinassa qundaicaiksi.
Valmistus: Liota 10-15 minuuttia, poista kovat osat ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Hauduta 1-2 minuuttia. Wakame on itsessään hyvin suolaista, joten vältä suolaamasta wakame-aterioitasi.
Säilytys: Kuivassa ja viileässä.
Alkuperämaa: Irlanti.
Ravintoarvo per 100g:
Energia: 552,3kJ/132kcal
Rasva: 1,4g
Josta tyydyttynyttä rasvaa: 0,8g
Hiilihydraatit: 9,3g
Josta sokereita: 0,1g
Proteiini: 20,5g
Suola: 25g