Kombu on syötävä merilevä Laminariaceae-perheestä ja sitä syödään paljon erityisesti Itä-Aasiassa. Joitakin syötäviä merileviä Laminariaceae-perheessä ei aina kutsuta kombuksi, kuten arame, kurome. Suurin osa kombusta on lajia Saccharina japonica (Laminaria japonica), ja niitä viljellään vahvoilla köysillä meressä Japanissa, Koreassa ja Irlannissa.
Valmistus: liemen valmistamiseksi ja vihannesten ja palkokasvien kanssa keittämiseksi: Käytä 5-6 cm kombua perusliemeen. Huuhtele kombu hyvin muutaman kerran, koska siinä voi olla meren jäänteitä, kuten hiekkaa, muita levää ja pieniä äyriäisiä, liota noin 15 minuuttia. Kaada liotusvesi pois ja anna kombun kiehua hitaasti kattilassa 1 litran veden kanssa noin 20 minuuttia. Poista kombu ennen kuin liemi kiehuu. Lisää mahdollisesti shiitakea ja muita vihanneksia. Kombua ei syödä. Muuten se kestää vain 5-10 minuuttia kypsentää ja voidaan myös wokata liotettuna ja käyttää salaateissa ja patoissa. Muista, että kombu on erittäin suolainen itsessään, joten käytä suolaa säästeliäästi tai vältä suolaamista kokonaan.
Säilytys: Säilytä kuivassa ja viileässä, ei normaalin huoneenlämpötilan yläpuolella.
Alkuperämaa: Irlanti.
Ravintoarvo per 100g:
Energia: 179,9kJ/ 43kcal
Rasva: 0,3g
josta tyydyttyneitä rasvoja: 0,1g
Hiilihydraatit: 10g
joista sokereita: 0,6g
Proteiini: 1,7g
Suola: 233mg