Nuolijuuri on hajuton ja mauton juuri, jota käytetään kuivattuna ja jauhettuna saamaan täysin kirkas sakeutus keitoissa, kastikkeissa, pataruoissa ja jälkiruoissa. Nuolijuurella sakeutetut kastikkeet kestävät myös pakastamista paremmin kuin maissitärkkelyksellä sakeutetut kastikkeet. Nuolijuurella sakeutetut kastikkeet ovat kiiltäviä väriltään ja ne eivät vaadi yhtä korkeaa lämpötilaa saostuakseen kuin maizena- ja jauhosakeutukset. Nuolijuurella valmistetut sakeutukset eivät myöskään saisi kiehua liian kauan, koska silloin ne menettävät sakeuttamiskyvyn.
Ainesosat: Luomunuolijuuri (100%).
Alkuperämaa: Intia.
Säilytys: Säilytetään kuivassa ja viileässä.
Annostus: Noin 1-2 tl sakeuttamaan 2-3 dl kastiketta ja 1 rkl 1 litraan keittoa.
Ravintoarvot per 100g:
Energia: 1460,2 kJ/349kcal,
Rasva 0,1g,
- josta tyydyttynyttä rasvaa: 0 g,
Hiilihydraatit 85 g,
- josta sokereita: 0 g,
Proteiini: 6,2 g,
Suola: 0,01 g.