
Trooppiset vitamiinimakeiset
Trooppiset hedelmät – camu camu, mango ja ananas – luonnon vitamiinilähteitä
Camu camu on Etelä-Amerikan sademetsistä peräisin oleva pensas, jonka hedelmät sisältävät runsaasti C-vitamiinia. Nämä pienet marjat ovat erinomainen vaihtoehto sitrushedelmille, kun haluat vaihtelua. Mehukas ja makea mango ei ole ainoastaan herkullinen, vaan se on myös A- ja C-vitamiinien sekä antioksidanttien lähde.
Ananas on sekä mehukas että maukas, mutta se on myös loistava C-vitamiinin ja bromelaiinin, luonnollisen entsyymin, lähde. Tämä trooppinen trio muodostaa yhdessä luonnollisen vitamiinipommin ilman lisäaineita ja antaa kehollesi tarvittavan vitamiiniannoksen vahvempaa vastustuskykyä varten.
Resepti – Trooppiset vitamiinimakeiset
Ainekset
3 tl agar agar
3 dl vettä
1 rkl makeutusta, esim. vaahterasiirappi tai hunaja
½ dl sitruunamehua
½ rkl omenaviinietikkaa
2 rkl kasvipohjaista maitoa
1 tl inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl mangojauhetta
1 tl camu camu -jauhetta
1 tl ananasjauhetta
Valmistusohjeet
- Sekoita agar agar, vesi ja makeutus kattilassa ja anna seistä 10 minuuttia.
- Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Lisää muut ainekset vispilällä sekoittaen ja kiehauta.
- Kaada seos sydämenmuotoisiin silikonimuotteihin tai pieneen lasivuokaan ja laita jääkaappiin tai pakastimeen, kunnes hyytelö on hyytynyt.
- Irrota hyytelöpalat muoteista tai leikkaa neliöiksi. Säilytä vitamiinimakeiset jääkaapissa enintään kaksi viikkoa.