
Juhlista Porkkanakakun päivää raakaporkkanakakulla
Taatelit ja saksanpähkinät – herkulliset ainekset, joilla on pitkä historia
Sekä taateleilla että saksanpähkinöillä on rikas historia, ja niiden tiet ovat kohdanneet monissa kulttuureissa vuosisatojen ajan. Taatelit, joita kutsutaan usein "luonnon karkiksi," ovat olleet osa ihmisten ruokavaliota tuhansia vuosia. Luontaisen makeutensa ansiosta taatelit, taatelisokeri ja taatelisiirappi ovat suosittuja vaihtoehtoja raffinoidulle sokerille. Saksanpähkinät puolestaan ovat paitsi herkullisia myös ravinteikkaita. Ne ovat alun perin peräisin Persiasta ja levinneet sieltä ympäri maailman, tullen osaksi monien maiden ruokakulttuureja.
Porkkanakakku – enemmän kuin vain kahvipöydän herkku
Porkkanan lisääminen leivonnaisiin antaa niille paitsi upean värin, maun ja mehevyyden myös lisää ravintoarvoa. Porkkanat sisältävät antioksidantteja, vitamiineja ja kuituja. Kun ne yhdistetään saksanpähkinöihin ja taateleihin, saat sekä herkullisen maun että monipuolisen annoksen ravintei
Resepti - Raakaporkkanakakun
Noin 12 palaa
Ainekset
Porkkanakakku
6 dl raastettua porkkanaa
3 1/2 dl saksanpähkinöitä
2 1/2 dl medjool-taateleita, kivet poistettu
2 1/2 dl raastettua kookosta
1 tl kanelia
1/2 tl inkiväärijauhetta
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
Ripaus suolaa
Cashew-kuorrute
2 1/2 dl cashewpähkinöitä
0,6 dl vettä
3 rkl makeutusta, esim. vaahterasiirappi tai yaconsiirappi
1 tl vaniljajauhetta
1 rkl porkkanajauhetta
Puolikkaan sitruunan mehu
Ripaus suolaa
0,8 dl neitsytkookosöljyä, sulatettuna
Koristeluun
Saksanpähkinöitä
Raastettua porkkanaa
Porkkanajauhetta
Valmistusohjeet
Porkkanakakku
- Vuoraa pyöreä tai neliömäinen vuoka leivinpaperilla.
- Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita saksanpähkinät ja taatelit monitoimikoneessa massaksi.
- Lisää porkkanaraaste, raastettu kookos, mausteet ja suola. Jatka sekoittamista, kunnes kaikki on tasaisesti sekoittunut.
- Painele taikina vuokaan ja laita pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi.
Cashew-kuorrute
- Sekoita cashewpähkinät, vesi, makeutus, vanilja, porkkanajauhe, sitruunamehu ja suola sileäksi.
- Lisää sulatettu kookosöljy ja sekoita uudelleen.
Koristelu
- Ota kakku pakastimesta, kaada kuorrute kakun päälle ja levitä tasaisesti. Peitä ja pakasta noin 2 tunniksi.
- Koristele kakku saksanpähkinöillä ja raastetulla porkkanalla. Anna kakun seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Nauti terveellisemmästä kahvihetkestä raakaporkkanakakun kanssa
Raakaporkkanakakku ei ole vain makuelämys, vaan myös ihana lisä terveelliseen elämäntapaan. Mikset leipoisi sitä tänä viikonloppuna ja nauttisi herkullisesta sekä ravinteikkaasta kahvihetkestä?