Luomu wakame-merilevä
Wakame on syötävä merilevä, jota on käytetty Aasian keittiöissä sukupolvien ajan. Tämä luomulaatuinen wakame tarjoaa miedon, kevyen mutta umamipitoisen maun, joka sopii erinomaisesti monenlaisiin ruokiin. Japanilaisista misokeitoista ja raikkaista wakamesalaateista korealaisiin (miyeok) ja kiinalaisiin (qundaicai) ruokiin – wakame on arvostettu raaka-aine koko Itä-Aasiassa. Levä on ohutta, aaltoilevaa ja muuttuu pehmeäksi, lähes silkkiseksi kypsennettäessä – täydellinen tuomaan syvyyttä kasvisruokiin ja keittoihin.
Inspiroiva valinta kasvis- ja vegaanikeittiöön
Luomu wakame on erinomainen lisä jokaiselle, joka rakastaa vegaanista ruoanlaittoa tai haluaa kokeilla uusia makuja. Valmista klassinen wakamesalaatti riisiviinietikan ja seesamin kera tai lisää tofua ja vihanneksia höyryävän kuumaan liemeen. Wakamen luonnollinen rakenne tuo sekä purutuntumaa että makua – siksi se onkin vakiopaikkaansa ansaitseva raaka-aine kasvipohjaisessa keittiössä. Olitpa vannoutunut vegaani tai vain haluat vaihtelua arkeen, wakame on monipuolinen ja perinteinen lisä ruokakaappiisi.
Näin valmistat wakame-merilevää – helppo ohje
- Liota vedessä 10–15 minuuttia.
- Poista kovat osat ja pilko sopiviksi paloiksi.
- Keitä hiljalleen 1–2 minuuttia. Huom! Wakame on luonnostaan suolaista – älä lisää suolaa valmiiseen annokseen.
Sisältää 3 pakettia: Wakame-levät LUOMU 125g