Maca on yrtti, joka luokitellaan adaptogeeniksi, mikä tarkoittaa, että se lisää vastustuskykyä hyvin laajalle eri haitallisten fyysisten, kemiallisten tai biologisten tekijöiden, niin sanottujen stressitekijöiden, kirjolle.
Maca on erittäin ravintorikas ruokavalion lähde, joka sisältää runsaasti vitamiineja, entsyymejä ja kaikkia välttämättömiä aminohappoja (joita on usein vaikea saada kasvisruoasta). Tämän kasvin aminohapposisältö antaa keskimäärin noin 14 % imeytyvää proteiinia. Maca sisältää todella vaikuttavan määrän mineraaleja, erityisesti huomionarvoista on kalsium. Suurin osa ihmisistä syö nykyään ruokavalion, joka sisältää vähemmän mineraaleja kuin esi-isiemme villikasvit. Macan korkea mineraalipitoisuus voi auttaa sinua mineraalien saannissa, se on sekä maukas että miellyttävä. Eikä siinä vielä kaikki, maca sisältää myös hivenaineita harvinaisesta B-12-vitamiinista, ei tarpeeksi kattamaan tarvetta, mutta kuitenkin.
Macassa on myös monia erilaisia aktiivisia fytokemiallisia aineita (kasvikemikaaleja), kuten kuuluisat macamidit ja macaenit. Niiden oletettu toiminta on ollut monien tutkimusten kohteena, erityisesti Perun alkuperäiskansojen ruokavaliossa. Ota mielellään selvää näistä rakennuspalikoista itse ja tee omat johtopäätöksesi.
Gelatinisoitu macajauhe on ainutlaatuinen maca-muoto, joka on huomattavasti voimakkaampi ja helpommin imeytyvä.
Macan tärkkelysmolekyylit on hajotettu, jotta keho voisi helpommin imeä ja omaksua Macan ravintoaineet. Prosessissa tapahtuu kuumennus 60°C:een.
Ainesosat: Luomulaatuinen, gelatinisoitu musta macajauhe (100%).
Alkuperämaa: Peru.
Säilytys: Säilytä kuivassa ja viileässä.
Käyttö: Sekoita macajauhe smoothieihin, jogurttiin tai puuroon.
Annostus: 1 tl - 1 rkl päivässä. Aloita vähitellen ja lisää annosta hitaasti.
Suositeltua annosta ei saa ylittää. Ravintolisiä ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Säilytä kuivassa ja lasten ulottumattomissa.
Ravintoarvo per 100 g:
Energiasisältö: 1757 kJ/420 kcal,
Rasva: 1.5 g,
- josta tyydyttynyttä rasvaa: 0 g,
Hiilihydraatti: 80 g,
- josta sokereita: 20 g,
Proteiini: 20 g,
Suola: 0 g.