Kaakaomassa on tärkein elementti suklaanvalmistuksessa ja se koostuu hienoksi jauhetuista kaakaopavuista.
Raaka kaakaomassamme valmistetaan jauhamaan kaakaopapuja alle 42°C lämpötiloissa. Tämä tuottaa rikkaan massan, joka sitten jäähdytetään ja muotoillaan pieniksi pyöreiksi pellettiksi. Raakakaakaon käsittelyyn käytetään matalaa lämpötilaa sen luonnollisten makujen ja ominaisuuksien säilyttämiseksi.
Valmista oma raakasuklaapala sekoittamalla seuraavat raaka-aineet: kaakaomassa, agavenektari, carobjauhe, macajauhe, kookosöljy, kaakaovoi ja cashewpähkinät. Kaada muottiin ja pakasta. Nauti kylmänä.
Suositukset:
● Kokeile raastaa kaakaomassaa ja ripottele aamiaiselle. Käytä hieman agavenektaria tai muuta makeutusainetta makeuttaaksesi.
● Sekoita raastettua kaakaomassaa agavenektarin kanssa ja pakasta. Syö kylmänä.
● Sekoita kaakaomassaa yrttiteehen ja macajauheeseen.
● Sekoita raastettua kaakaomassaa jäätelöön saadaksesi maailman parasta suklaakrispiä.