Hapankirsikat ovat monien arvostamia ja sopivat täydellisesti mysliisi tai syötäviksi karkkina. Hapankirsikoilla on yksi korkeimmista antioksidanttipitoisuuksista kaikista hedelmistä ja marjoista. Antioksidantit ehkäisevät ja korjaavat vapaaradikaalien aiheuttamia vaurioita. Hapankirsikoiden syöminen auttaa migreeniin, koska ne vähentävät kehon tulehduksia bioflavonoidien ja antosyaanosidien ansiosta, joilla on sama vaikutus kuin ibuprofeenilla ja aspiriinilla.
● Vahvistaa munuaisia ja estää munuaiskivien muodostumista.
● Alentaa LDL-kolesterolia ja estää plakin muodostumista verisuonissa.
● Ehkäisee niveltulehdusta ja kihtiä.
Parempi uni
Hapankirsikat ovat runsaasti melatoniinia ja voivat auttaa unettomuudesta kärsiviä säätelemään unisykleitään paremman ja kokonaisvaltaisemman unen saamiseksi.
Harjoittelun jälkeen
Hapankirsikat ovat hyviä syötäviksi harjoittelun jälkeen, sillä ne sisältävät aineita, joita kutsutaan antosyaaneiksi ja jotka toimivat estämällä geenit, jotka laukaisevat tulehduksen samalla kun ne estävät lihasvaurioita.