Celtic jalostamaton merisuola pidetään maailman hienoimpana suolana. Tavallisessa valkoisessa, jalostetussa pöytäsuolassa on poistettu kaikki tärkeät mineraalit, joita luonnollisesti löytyy merisuolasta, ja käytännössä vain natriumkloridia on jäljellä.
Celtic-suolassa natriumkloridipitoisuus on noin 82% - Loppu on hivenaineita. Normaalisti teollisesti jalostetussa suolassa - niin sanotussa pöytäsuolassa - natriumkloridipitoisuus on yleensä 99,9%.
Celtic merisuola on vaaleanharmaata kaikkien mineraalien ansiosta ja tulee saastumattomilta alueilta Ranskasta. Suola kuivataan auringossa ja tuulessa ja korjataan Bretagnesta. Se on taatusti vapaa torjunta-aineista, herbisideistä ja haitallisista kemikaaleista. Celtic-suolassa on paljon korkeampi hivenainepitoisuus (17,5%) kuin Himalajan suolassa (4,1%).
Suurin käyttötarkoitus suolalle on luonnollisesti ruoanlaitto, mutta voit myös laittaa teelusikallisen suolaa isoon lasilliseen vettä ja antaa sen liueta luonnollisesti tunnin tai kauemmin. Kun se on täysin liuennut, voit lisätä muutaman jyvän, kunnes liuos on kyllästetty. Käytä sitten pari ruokalusikallista tätä tavalliseen veteen päivässä. Tämä suola ei ole yhtä terävän suolaista kuin tavallinen pöytäsuola ja on miellyttävä juoda. Liuos säilyy useita päiviä jääkaapissa, koska suola desinfioi sen.
Celtic merisuolan vaaleanharmaa väri tulee korkeasta mineraalipitoisuudesta, eikä se ole valkaistu, minkä vuoksi se on harmaa eikä valkoinen. Suola on myös kosteaa. Käytä sitä sellaisenaan ruoanlaitossa tai jauha se suolamyllyssä. Säilytä suola mielellään lasisäiliössä, jossa on tiivis kansi.
Mikromuovit
Valitettavasti mikromuovit ovat muodostuneet ongelmaksi merissämme, kun muovia päätyy mereen ja hajoaa mikromuoviksi. Celtic pyrkii aina toimittamaan mahdollisimman puhtaan ja laadukkaan tuotteen ja analysoi siksi suolat. Mikromuovien määrä on käytännössä olematon.
Celtic hienoksi jauhetussa merisuolassa ei ole havaittu yhtään partikkelia.
Katso suolan analyysi täältä