Celtic jalostamaton merisuola pidetään maailman hienoimpana suolana. Testit osoittavat, että se on ainoa jalostamaton merisuola ilman mikromuovia merestä. Tavallisesta valkoisesta suolasta on poistettu kaikki tärkeät hivenaineet, jotka esiintyvät luonnollisesti merisuolassa, ja käytännössä jäljellä on vain natriumkloridi. Celtic-suolassa natriumkloridin osuus on noin 85%, kun taas teollisesti jalostetussa suolassa se voi olla jopa 98%.
Celtic merisuola on vaaleanharmaata kaikkien mineraalien ansiosta ja se tulee koskemattomilta alueilta Ranskasta. Suola aurinko- ja tuulikuivataan ja kerätään Bretagnessa. Se on taatusti vapaa torjunta-aineista, rikkakasvien torjunta-aineista ja haitallisista kemikaaleista. Celtic-suolassa on paljon korkeampi hivenainepitoisuus (15%) kuin Himalajan suolassa (4,1%).
Sen suurin käyttö on luonnollisesti ruoanlaitossa, mutta voit myös laittaa teelusikallisen suolaa isoon lasilliseen vettä ja antaa sen liueta luonnollisesti tunnin tai pidempään. Kun se on täysin liuennut, voit lisätä muutaman rakeen, kunnes liuos on kyllästetty. Käytä sitten pari ruokalusikallista tätä tavalliseen veteen päivittäin. Tämä suola ei ole yhtä voimakkaan suolaista kuin tavallinen ruokasuola ja on hyvän makuista juotavaksi. Liuos säilyy pitkään jääkaapissa, koska suola desinfioi sen.
Celtic merisuola on harmaata eikä valkoista, koska sitä ei ole valkaistu. Suola on myös kosteaa. Käytä sitä sellaisenaan ruoanlaitossa tai jauha se suolamyllyssä. Säilytä suola mieluiten lasisessa astiassa, jossa on tiivis kansi.
- Karkea 227 grammaa tai 454 grammaa muovipussissa, jossa on vetoketju.
- Hienoksi jauhettu 227 grammaa muovipussissa, jossa on vetoketju. (Tämä on jauhettu myllyssä ja sisältää vähemmän kosteutta, siksi hieman kalliimpi)
Katso Celtic-suolan mineraalianalyysi tästä