Kaakaomassa on tärkein elementti suklaanvalmistuksessa ja koostuu hienoksi jauhetuista kaakaopavuista.
Raaka kaakaomassamme valmistetaan jauhamalla kaakaopapuja alle 42°C lämpötilassa. Se tuottaa rikkaan massan, joka sitten jäähdytetään ja muotoillaan pieniksi pyöreiksi pelleteiksi.
Tee oma raakasuklaapala sekoittamalla seuraavat raaka-aineet: kaakaomassa, agavenektari, carobjauhe, macajauhe, kookosöljy, kaakaovoi ja cashewpähkinät. Kaada muottiin ja pakasta. Nauti kylmänä.
Suositukset:
● Kokeile raastaa kaakaomassaa ja ripottele aamiaisesi päälle. Lisää hieman agavenektaria tai muuta makeutusainetta makeutta varten.
● Sekoita raastettua kaakaomassaa agavenektarin kanssa ja pakasta. Syö kylmänä.
● Sekoita kaakaomassaa yrttiteehen ja macajauheeseen.
● Lisää raastettua kaakaomassaa jäätelöön saadaksesi maailman parasta suklaakrispiä.