Kaikki blogikirjoitukset

Leivo vegaanisia suklaa-macadamia-keksejä

Leivo vegaanisia suklaa-macadamia-keksejä

Macadamia-pähkinöillä on kiehtova historia ja loputtomat mahdollisuudet vegaanisessa ruoanlaitossa ja leivonnassa. Tutustu niiden houkutteleviin makuihin ja inspiroidu tästä herkullisesta reseptistä vegaanisiin suklaa-macadamia-kekseihin. Nauti jokaisesta suupalasta ja anna makujen viedä aistisi uusiin ulottuvuuksiin!

Macadamia-pähkinät – monikäyttöinen raaka-aine vegaanikeittiössä

Nykyään macadamia-pähkinät ovat suosittu ainesosa niin vegaaneille kuin sekasyöjillekin. Niiden täyteläinen ja kermaisen pehmeä koostumus tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon esimerkiksi maitotuotteille monissa resepteissä. Voit jauhaa ne sileäksi ja kermamaiseksi kastikkeita ja salaatinkastikkeita varten tai käyttää niitä vegaanisten juustojen ja levitteiden pohjana.

Vegaaniset suklaa-macadamia-keksit – vastustamaton herkku

Nyt on aika päästää leivonnan taika valloilleen tällä upealla reseptillä vegaanisiin suklaa-macadamia-kekseihin! Nämä keksit sopivat täydellisesti kaikkiin tilanteisiin – iltapäiväkahvin seuraksi tai juhlapöytään.

Resepti – Vegaaniset suklaa-macadamia-keksit

Ainekset

3 ¾ dl mantelijauhoa
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
115 g huoneenlämpöistä vegaanista voita
1 dl ruokosokeria
1 dl fariinisokeria
0,6 dl kasvipohjaista maitoa (esim. mantelimaito)
1 tl vaniljauutetta
1 dl karkeasti pilkottuja macadamia-pähkinöitä
1 dl vegaanista suklaata paloiteltuna tai suklaahippuina – valitse valkoinen, maitosuklaa tai tumma suklaa makusi mukaanä

Valmistusohjeet

  1. Esilämmitä uuni 175 °C:een ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Sekoita mantelijauho, ruokasooda ja suola kulhossa. Aseta sivuun.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa vegaaninen voi, ruokosokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi ja kermaiseksi.
  4. Lisää kasvimaito ja vaniljauute ja sekoita hyvin.
  5. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
  6. Lisää macadamia-pähkinät ja suklaapalat.
  7. Muotoile taikinasta pieniä palloja ja aseta ne uunipellille riittävän etäälle toisistaan.
  8. Paista esilämmitetyssä uunissa 10–12 minuuttia tai kunnes keksit ovat kullanruskeita reunoilta.
  9. Anna keksien jäähtyä pellillä muutaman minuutin ajan ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään täysin.

Macadamia-pähkinöiden, suklaan ja vaniljan täydellinen yhdistelmä

Nauti näistä ihanista gluteenittomista vegaanikekseistä kuuman teen tai virkistävän kylmän mantelimaitolasillisen kanssa. Jokainen suupala tarjoaa täyteläistä macadamia-pähkinää, maukasta suklaata ja ripauksen vaniljaa. Näitä herkkuja on vaikea vastustaa – täydellinen tapa tyydyttää makeanhimo terveellisemmällä tavalla. Kokeile reseptiä ja ihastu macadamia-pähkinän ja suklaan taivaalliseen yhdistelmään!

Tilaa ainekset vegaanisiin kekseihin

Mantelijauho Premium RAW 1 kg x 3 pakettia
50%
Lyhyt päivämäärä
41.05 € 82.11 €
Mantelijauho Premium RAW LUOMU 1kg
50%
Lyhyt päivämäärä
17.50 € 34.99 €
OSTA
Ruokasooda 1kg
30%
Lyhyt päivämäärä
Rawfoodshop
8.28 € 11.83 €
OSTA
Ruokasooda 500g
30%
Lyhyt päivämäärä
Rawfoodshop
5.16 € 7.37 €
OSTA
Himalaya Suola Hienoksi Jauhettu 1kg
30%
Lyhyt päivämäärä
6.85 € 9.79 €
OSTA
Luomuruokosokeri 1kg
30%
Lyhyt päivämäärä
9.50 € 13.57 €
OSTA
Luomuruokosokeri 500g
30%
Lyhyt päivämäärä
4.75 € 6.79 €
OSTA
Bliss Vegaaninen Valkosuklaa LUOMU 70g
Lyhyt päivämäärä
4.85 €
OSTA
Macadamia-pähkinät Premium RAW LUOMU 500g
50%
Lyhyt päivämäärä
23.07 € 46.14 €
Perulaiset suklaanapit 70% LUOMU 100g
30%
Lyhyt päivämäärä
7.12 € 10.18 €
Perulaiset suklaanapit 70% LUOMU 500g
30%
Lyhyt päivämäärä
26.74 € 38.19 €
Kirjaudu sisään
Ymmärsitkö oikein?