Ekologiset hirssipuffit ovat hyvä vaihtoehto aamiaisviljoille tai salaattikastikkeelle. Hirssin puffaamiseksi vilja altistetaan kuumalle höyrylle korkean paineen alla. Tämä prosessi lisää merkittävästi viljanjyvien tilavuutta ja antaa houkuttelevan värin sekä miellyttävän paahdetun viljan tuoksun. Hirssipuffit ovat täydellinen välipala tai aamiaisen ainesosa. Erittäin hyvää maidon, jogurtin tai hedelmäsmoothien kanssa.
Hirssi on pienisiemeninen viljalajike, jota viljellään laajalti eri puolilla maailmaa ruokaa ja rehua varten. Aito hirssi ja tähkähirssi ovat olleet tärkeitä viljelykasveja nuoremmasta kivikaudesta lähtien Kiinassa. Sieltä on löytynyt todisteita hirssiviljelystä 7000-5000 vuotta eaa. Myös 4000 vuotta vanhoja hirssinuudeleita on löydetty Kiinasta. Tuhansia vuosia vanhaa hirssiä on löydetty myös Japanista ja Koreasta. Hirssiä viljeltiin pronssikaudella myös Skandinaviassa.