Celtic raffinoimaton merisuola pidetään maailman hienoimpana suolana. Tavallisesta valkoisesta, raffinoidusta pöytäsuolasta on poistettu kaikki tärkeät mineraalit, joita luonnollisesti esiintyy merisuolassa, ja jäljelle jää käytännössä vain natriumkloridi.
Celtic-suolassa natriumkloridipitoisuus on noin 82% - Loput ovat jälkimineraaleja. Tavallisessa teollisuuden, raffinoidussa suolassa - niin kutsutussa pöytäsuolassa - natriumkloridipitoisuus on yleensä 99,9%.
Celtic merisuola on vaaleanharmaata kaikkien mineraalien ansiosta ja se tulee saasteettomilta alueilta Ranskasta. Suola kuivataan aurinko- ja tuulikuivauksella ja korjataan Bretagnesta. Se on taatusti vapaa torjunta-aineista, rikkakasvien torjunta-aineista ja haitallisista kemikaaleista. Celtic-suolalla on paljon korkeampi jälkimineraalipitoisuus (17,5%) kuin Himalajan suolalla (4,1%).
Suolan suurin käyttötarkoitus on luonnollisesti ruoanlaitossa, mutta voit myös laittaa teelusikallisen suolaa suureen lasilliseen vettä ja antaa sen liueta luonnollisesti tunnin tai kauemmin. Kun se on täysin liuennut, voit lisätä muutaman jyvän, kunnes liuos on kylläinen. Käytä sitten pari ruokalusikallista tätä tavalliseen veteen päivittäin. Tämä suola ei ole yhtä terävän suolaista kuin tavallinen pöytäsuola ja se on hyvän makuista juotavaksi. Liuos säilyy useita päiviä jääkaapissa, koska suola desinfioi sen.
Celtic merisuolan vaaleanharmaa väri tulee sen korkeasta mineraalipitoisuudesta ja se on harmaata eikä valkoista, koska sitä ei ole valkaistu. Suola on myös kosteaa. Käytä sitä sellaisenaan ruoanlaitossa tai jauha se suolamyllyssä. Säilytä suola mieluiten lasisessa astiassa, jossa on tiivis kansi.
Mikromuovit
Valitettavasti mikromuovit ovat ongelma merissämme, kun muovi päätyy mereen ja hajoaa mikromuoveiksi. Celtic pyrkii aina toimittamaan mahdollisimman puhtaan ja laadukkaan tuotteen ja analysoi siksi suolat. Mikromuovien määrä on käytännössä olematon.
Celtic hienoksi jauhetussa merisuolassa ei ole havaittu yhtään hiukkasta.
Katso suolan analyysi täältä