Tumma agavesiirappip on täyteläisemmän makuinen kuin vaalea agavesiirappi. Agavesiirappi on suhteellisen uusi makeutusaine, joka saadaan agavekasvin sisäytimestä. Tämä kaktusmainen kasvi on peräisin Meksikosta ja sen mehua käytetään myös Tequila-väkevän alkoholijuoman valmistamiseen. Tämä agavesiirappi on peräisin yhdestä ainoasta kasvilajista, joka kuuluu "agave"-kasvien botaniseen lajiin. Halvemmissa vaihtoehdoissa käytetään 3-6 eri agavelajin nektaria.
Maku muistuttaa hunajaa ja vaahterasiirappia ja on luonnollisesti herkullinen, mikä tekee siitä erinomaisen makeutusaineen sekä ruoassa että juomassa. Käytä sitä taateleiden, hunajan, sokerin, vaahterasiirapin ja muiden makeutusaineiden korvikkeena.
Taattu Raw Food -laatu
Tämän agavesiirapin tuottamiseksi puristetaan mehu elävistä agavekasveista. Sitten mehua käsitellään enintään 40°C lämpötilassa. Tuloksena on 100% raakaa, suodatettua agavesiirappia. Agavemehun hellävarainen käsittely säilyttää sen luonnolliset ominaisuudet.
Käyttö
Agavesiirappi on juoksevampaa kuin hunaja, mutta sitä voidaan käyttää samalla tavalla. Se sopii ruoanlaittoon tai makeutusaineeksi sekä kuumiin että kylmiin juomiin, kuten smoothieihin, teehen ja kahviin. Sitä voi myös käyttää sokerin sijasta leivonnaisissa.
HUOM: Tuotetta ei ole koneellisesti suljettu tai sinetöity, koska se suljetaan käsin. Tämä ei vaikuta tuotteen säilyvyyteen tai laatuun.