Matcha tee on hienoksi jauhettua, vihreää teetä, jota käytetään japanilaisissa zen-buddhalaisissa teeseremonioissa. Toisin kuin tavallinen vihreä tee, joka haudutetaan teelehdistä, käytetään tässä koko lehdet, jotka on jauhettu. Matcha teetä pidetään usein yhtenä maailman hienoimmista teelaaduista. Teepensaat varjostetaan auringolta suojaamiseksi, ja asiantuntijat poimivat vain kaikkein hienoimmat lehdet, jotka sitten kuivataan ja jauhetaan erittäin erityisissä graniittikivimyllyissä. 30 gramman Matcha teen jauhamiseen voi kulua tunti.
Äärimmäisen hienoksi jauhettu pulveri vispataan veteen (70°C) ja juodaan sellaisenaan. Matcha tee antaa intensiivisen smaragdinvihreän värin ja sillä on hieno, pehmeä ja täyteläinen maku. Sen erottuvan mutta miedon maun vuoksi sitä on alettu käyttää jäätelössä, leivonnaisissa, ruoanlaitossa. Uusin trendi on Matcha-latte. Lisää Agavesiirappia ja nauti. Käytetään usein tavallisen kahvin korvikkeena.
Sisältää: 100 % luomulaatuinen Matchajauhe.
Alkuperämaa: Kiina.
Säilytys: Säilytä kuivassa ja viileässä.
Annostus: Enintään 5 g päivässä. Sekoita 1/4 - 1/2 teelusikallista kupilliseen 70˚C vettä.
Ravintoarvo per 100 g:
Energia: 1336 kJ/319 kcal,
Rasva: 5 g,
- josta tyydyttynyttä rasvaa: 0,96 g,
Hiilihydraatit: 27,22 g,
- josta sokereita: 3,22 g,
Proteiini: 26,31 g,
Suola: 0,015 g.