Raaka piparkakkupallot
Piparkakkupallot – maukas twisti perinteisiin piparkakkuihin
Piparkakkutaikinan nauttiminen ei enää rajoitu pieniin murusiin keittiön tasolla. Terveellisellä piparkakkutaikinallamme voit valmistaa piparkakkupalloja, jotka ovat sekä herkullisia että hellävaraisia keholle.
Ainesosat
Piparkakkutaikina::
1 dl cashewpähkinöitä
1½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1½ dl kivettömiä taateleita
½ dl gojimarjoja
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl raakakaakaojauhetta
1 ripaus Himalajan suolaa
Itsetehty piparkakkumauste:
1 rkl jauhettua inkivääriä
1 rkl jauhettua ceyloninkanelia
0,5 rkl jauhettua kardemummaa
0,5 rkl jauhettua neilikkaa
Näin teet omat raakapiparkakkupallosi joulun aikaan
Valmistusohje:
- Liota gojimarjoja ja taateleita, jos ne eivät ole pehmeitä. Anna liota vähintään puoli tuntia.
- Laita cashewpähkinät ja kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja jauha ne jauhoksi.
- Kaada liotusvesi pois ja lisää hedelmät sekä muut ainekset tehosekoittimeen. Sekoita taikinaksi.
- Pyöritä taikinasta palloja. Jos taikina on kovin kosteaa, anna sen jähmettyä hetki jääkaapissa ennen pyörittämistä.
- Anna pallojen seistä jääkaapissa muutama tunti ja kierittele ne halutessasi kanelissa.
Tuo piparkakkupallot joulupöytään
Piparkakkupallot ovat paitsi herkullinen makuelämys myös terveellinen vaihtoehto perinteisille makeisille. Käyttämällä luonnollisia raaka-aineita, kuten cashewpähkinöitä, taateleita ja kookosöljyä, saat terveellisen annoksen energiaa ja ravinteita samalla kun nautit piparkakkujen tutusta mausta.
Muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa voit valmistaa nämä pienet herkut, jotka tuovat iloa joulupöytääsi tai toimivat täydellisenä välipalana makeanhimon iskiessä. Kokeile itse ja anna piparkakkupallojen valloittaa paikkansa uusien suosikkireseptiesi joukossa!